Wil jij

sparringpartner worden?

Sluit je aan bij Sparren voor Ondernemers om je kennis en ervaring in te zetten voor andere ondernemers.

 • Sluit je aan bij een prachtig netwerk
 • Jouw ervaring inzetten voor andere ondernemers
 • Geen gedoe over prijzen en facturen

Je ervaring inzetten voor andere ondernemers?

 • Ondernemers kunnen vaak wel een sparringpartner gebruiken en jij hebt de kennis, ervaring en het enthousiasme om dat te doen.
 • Jij kan een goede sparringpartner zijn maar hoe doe je dat vervolgens?
 • En ook als sparringpartner wil je dat niet alleen doen. Leren van anderen en inspiratie opdoen maakt het pas echt leuk.
 • Soms is het lastig om geld te vragen om ondernemers te helpen, bovendien geeft het gedoe met contracten en facturen.

Om goed te kunnen sparren is er best wat om uit te zoeken. De werkwijze, de aanpak, contracten, administratie, enz. Wij hebben dat al uitgezocht en delen best practices. Daarmee maken we het makkelijk om sparringpartner te worden.

Informatie:

Ondernemers zoeken een sparringpartner waar ze wat aan hebben.

Als ondernemer zoek je een sparringpartner waar je wat aan hebt en daarom stellen we hoge eisen aan ervaring en vaardigheden. Deze hebben wij vastgelegd in een profiel waaraan een sparringpartner dient te voldoen:

Elke sparringpartner werkt volgens ons manifest met de volgende 5 hoofdpunten:

 1. We zijn betrokken, maar blijven onafhankelijk
 2. We zijn mensgericht en willen je oprecht helpen
 3. We zijn positief, opbouwend, maar ook kritisch
 4. ‘Ondernemend voor ondernemers’ is waar we voor staan
 5. We zorgen voor een veilige situatie, stellen ons kwetsbaar op en verwachten dat ook van jou!

Er is geen bijdrage om sparringpartner te worden. Wel verwachten we dat elke sparringpartner in staat is om een ondernemer als klant te werven. Bij voorkeur voor een andere sparringpartner maar het mag ook voor zichzelf zijn. Zo maken we samen het sparren groter.

Wij zijn er voor jou,
de sparringpartner

Ook als sparringpartner kun je er weleens alleen voor staan. En dat is niet nodig want het netwerk van de sparringpartners is er ook voor elkaar. We hebben niet alleen waardevolle bijeenkomsten maar ook veel vruchtbare 1 op 1 contacten. En in onze sparringpartner bijeenkomsten delen we ervaringen over het sparren en leren we bij zodat we allemaal beter worden. Daarnaast zorgen we voor inspiratie over ontwikkelingen die ons en onze ondernemers raken. Zinvol en erg leuk.

Onze sparringpartners hebben meer dan 500 gesprekken met ondernemers per jaar. De meeste ondernemers verlengen het sparren elk jaar weer, omdat ze zo tevreden zijn.  

Bert van Dam, Sparringpartner en Founder

Wat levert het jou op?

Als sparringpartner kan je jouw kennis en ervaring inzetten om andere ondernemers succesvoller te maken. Je kan merken hoeveel van je ervaring een ander weer een stuk verder brengt en hoe blij die ondernemer ervan wordt. Een aantal hebben de sparringpartner al eens “zakelijke vriend” genoemd; dat zegt het al.

Samen zoeken we ondernemers die de behoefte hebben om te sparren. Dat doen we op verschillende manieren en elke sparringpartner kan daarbij helpen. Wij zorgen daarna ervoor om de ondernemer en de sparringpartner te matchen.

Sparren voor Ondernemers biedt sparringpartners een aanpak voor het sparren met een vaste prijs en heldere aanpak.

Voor de sparringpartner nemen we contractuele zaken, facturering ed uit handen. Je hebt geen gedoe over prijzen, contracten of facturen en krijgt een mooie vergoeding. Je kan je volledig focussen op het sparren zelf.

En de sparringpartners maken deel uit van het netwerk van Sparren voor Ondernemers. We hebben periodieke bijeenkomsten om ervaringen te delen, inspiratie op te doen én bij te leren

Sparren voor Ondernemers verzorgt vier keer per jaar bijeenkomsten voor alle sparringpartners. Daar delen we ervaringen, doen inspiratie op met gastsprekers en leren over nieuwe thema’s. En natuurlijk is het een sterk en boeiend netwerk waar meer uit komt dan alleen sparren afspraken.

Maak ook kennis met jouw (mogelijke) collega-sparringpartners:

Bekijk hier de profielen van alle sparringpartners

Jij wil sparringpartner worden.

Zo doe je dat:

Stap 1

Meld je aan

Heb je belangstelling en voldoe je aan de eisen; meld je dan aan middels onderstaande formulier.

Stap 2

Doorloop de selectie

Na een intakegesprek vindt een kennismakingsgesprek plaats met één van de oprichters en als dat een goed beeld geeft spreek je nog 2 andere sparringpartners.

Stap 3

Ga aan de slag als sparringpartner

Als het tweede gesprek ook een goed beeld geeft dan word je sparringpartner en kan je je eerste spar-ondernemer gaan zoeken (en dat doen wij natuurlijk ook).

“Share your knowledge. It is a way to achieve immortality.”

~ Dalai Lama XIV

Gebruik je ervaring om andere ondernemers beter te maken

 • Geen gedoe over prijzen, contracten, facturen ed
 • Je hoort bij een prachtig netwerk van sparringpartners
 • Regelmatig netwerkbijeenkomsten met inspiratie
 • Verder leren over nieuwe onderwerpen
 • Bewezen concept

Ik wil graag sparringpartner worden

Jouw gegevens:

Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen over diensten en andere inhoud die ik interessant zou kunnen vinden. Jouw gegevens zijn veilig, lees hier onze privacy- en cookieverklaring.