Je staat er niet alleen voor als ondernemer

We zien veel ondernemers die er weleens alleen voor staan. Diverse onderzoeken bevestigen dat en geven bovendien aan dat ondernemers succesvoller zijn als ze de juiste ondersteuning hebben. Wij bieden sparringpartners en helpen je als ondernemer om een succesvolle ondernemer te zijn.

 • De ervaring van meer dan 25 top ondernemers

 • Keuzes maken
 • Er staat iemand naast je. Altijd.

Een sparringpartner is oprecht geïnteresseerd

Een sparringpartner neemt de tijd voor jou en is oprecht geïnteresseerd in wat jou en je onderneming beweegt. Een sparringpartner denkt met je mee, daagt je uit en houdt je een spiegel voor.

Sparren doen we voor lange termijn, je bouwt samen met je sparringpartner iets op waar je vaker gebruik van maakt. Samen met je sparringpartner bepaal je hoe vaak je gaat sparren, veelal is dat 8-10 keer per jaar een paar uur. En tussendoor is je sparringpartner natuurlijk bereikbaar voor als er iets urgent is. Altijd.

Na een intake bespreken we welke sparringpartner bij jou past en plannen we een kennismakingsgesprek, dit noemen we proef sparren. Als er een “klik” is ga je een spar-afspraak aan voor een jaar. De kosten daarvan zijn €5.000,= ex BTW. Het proef sparren is kosteloos.

Informatie:

Hoe werkt het

Ondernemer en sparringpartner bespreken samen hoe vaak ze sparren. Elke ondernemer is anders en heeft andere wensen. Meestal zijn het 8-10 gesprekken per jaar van enkele uren. Als indicatie geven we aan dat het 25 uur per jaar is.

Bij het sparren wordt besproken wat voor de ondernemer relevant is. Door de ervaring van de sparringpartner is die in staat om snel te doorzien waar het om gaat en kan dan helpen om verder te komen.

Elke sparringpartner werkt volgens ons manifest met de volgende 5 hoofdpunten:

 1. We zijn betrokken, maar blijven onafhankelijk
 2. We zijn mensgericht en willen je oprecht helpen
 3. We zijn positief, opbouwend, maar ook kritisch
 4. ‘Ondernemend voor ondernemers’ is waar we voor staan
 5. We zorgen voor een veilige situatie, stellen ons kwetsbaar op en verwachten dat ook van jou!

Wij zijn er voor jou,
de ondernemer

Als ondernemer sta je er weleens alleen voor en soms kan je dan wel iemand gebruiken die naast je staat.  Iemand met ervaring én die jou en je bedrijf begrijpt. Want door te overleggen met een sparringpartner neem je betere beslissingen en kies je een goede weg. Voor jezelf en je bedrijf. 

Een sparringpartner heeft minimaal 10 jaar ervaring als ondernemer. Hij of zij neemt de tijd voor je en stelt je relevante vragen. Er ontstaat een vertrouwensrelatie en vandaar uit heb je een “maatje” waarmee je je uitdagingen kunt bespreken. En dan sta je er niet meer alleen voor! Op naar een succesvollere onderneming.

Jan van Nederveen, Sparringpartner en Founder

 • Felix: ‘Van elkaar leren en samen kijken hoe we verder komen. Dat is sparren voor mij’.

  Divers ondernemerschap Verschillende branches, elk met andere uitdagingen. Felix Ensinger is de eigenaar van een exportbedrijf in bloemen & planten én een horeacazaak. ‘Er is nog genoeg ruimte om verder in te ontwikkelen’, vertelt Felix. ‘Ik was op zoek naar extra verdieping, ik wilde meer leren. Bij het Sparren voor Ondernemers vond ik precies waar ik naar op ...

  Felix Ensinger

  KOAPAK B.V.

 • Robin: “Ik was sceptisch over sparren, maar het bleek een gouden zet”

  De sparringsessies van Orange Films Met zijn bedrijf Orange Films produceert Robin Kroesen (33) films, livestreams en events voor de publieke en commerciële sector. Het gaat op zich allemaal goed - toch vraagt Robin zich af hoe hij gelukkiger kan worden in zijn eigen bedrijf. Het antwoord op die vraag blijkt besloten in een mailtje van het Sparren ...

  Robin Kroesen

  Orange Films

 • Kevin: “Ik kan me nu veel meer bezighouden met ondernemen”

  Een nieuwe koers Kevin Bond stond aan het hoofd van wat oorspronkelijk een afwerkbedrijf was, maar inmiddels een specialist is in akoestische plafonds met een patent. De zaken gaan goed, maar Kevin loopt vast. De gesprekken met zijn Sparren voor Ondernemers-sparringpartner Eric-Jan leiden tot een grote ommezwaai. “Op een gegeven moment kwam de vraag: waar zijn we nu eigenlijk ...

  Kevin Bond

  Echo Acoustic

“If you have knowledge, let others light their candles in it.”

~ Margaret Fuller

Je staat er dus niet alleen voor, kies voor:

 • Betere inzichten, betere plannen en neem ook betere besluiten

 • Klankborden om je gedachten te vormen

 • Structureren van je aanpak

 • Prioriteiten stellen en je daaraan houden

 • Een betere balans in werk en privé

 • Dingen doen waar je plezier in hebt

 • Voor elke ondernemer de juiste sparringpartner

 • Keuze uit meer dan 25 sparringpartners

 • Kennis van buitenaf
 • Het netwerk van Sparren voor Ondernemers

Jij wil aan de slag met een sparringpartner.

Zo doe je dat:

Stap 1

Plan een kennismaking

Maak vrijblijvend kennis met ons en ontdek wat een sparringpartner voor jou kan betekenen.

Stap 2

Maak een match en ga sparren

We kiezen een sparringpartner die bij jou past en ga aan de slag in periodieke spar-sessies.

Stap 3

Ervaar de effecten en resultaten

Sta er niet meer alleen voor. Geniet van betere inzichten, plannen en neem ook meteen betere besluiten.