Frits Drost

Sparringpartner

"Puzzelen aan het vraagstuk van de ondernemer"

Puzzelen aan het vraagstuk van de ondernemer

Sparren met ondernemers geeft mij veel energie. De verhalen van de ondernemers zelf; het puzzelen aan het vraagstuk van de ondernemer en kijken of ik de ondernemer zelf en het bedrijf vooruit kan helpen. Waarbij ik vaak het idee heb dat ik zelf hier ook veel van leer.

Structuur en rust, maar zeker niet stilzitten

Gedurende mijn carrière heb ik veel baat gehad om met een paar ervaren professionals om mij heen te praten over wat mij dagelijks bezighield. Vele ondernemers hebben niet direct iemand waarbij zij dit soort dingen kunnen neerleggen. Sparren kan dan een oplossing zijn. Niet alleen om oplossingen te bieden maar ook om soms een luisterend oor te zijn. Om te kunnen bespiegelen wat je aan het doen bent of met welke vragen je worstelt. Vaak zorgt dit ervoor dat de ondernemer zelf beter in zijn vel steekt; zijn zaken beter op een rijtje heeft, meer structuur in zijn bedrijf brengt of betere (niet altijd andere) keuzes maakt. Of dat hij inspiratie opdoet voor nieuwe ideeën.

Andere ondernemers beter maken

Met eenentwintig jaar bij Aegon in verschillende Management Team posities en nu bijna vijf jaar als zelfstandig ondernemer heb ik een vrij brede ervaring opgebouwd. Hierbij heb ik altijd bij Aegon gewerkt in algemeen management; marketing & sales alsook operations. Het betrof vaak turn around projecten of het commercieel aan de praat krijgen van onderdelen zoals Knab Bank. Maar ik ben ooit begonnen vanuit de accountancy. Vandaar dat ik me dan ook goed op mijn plek voel als ik kan sparren met ondernemers die zowel op het financiële vlak alsook op het commerciële vlak uitdagingen hebben. Mijn zeer brede netwerk zet ik dan ook graag in.  Met de ondernemer zelf in het centrum van de vraagstelling. Dat maakt dit werk echt leuk. Sparringpartner ben ik sinds 2021 voor verschillende ondernemers.

Sport en reizen

Ik ben iemand die nog steeds veel plezier beleeft aan balsport (squash; voetbal en golf) en die ook als toeschouwer sport graag volgt. Verder heeft het maken van reizen in combinatie met duiken mijn interesse.

Plan een kennismaking:

Jouw voorkeur

Jouw gegevens

Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen over diensten en andere inhoud die ik interessant zou kunnen vinden. Jouw gegevens zijn veilig, lees hier onze privacy- en cookieverklaring.