Podcast: “Tony’s ervaring met sparren”

Wat is sparren precies en wanneer schakel je een sparringpartner in? Daar gaat de nieuwste ONL-podcast over. ONL-voorman Hans Biesheuvel praat hierover met ondernemers Jan van Nederveen (Sparren voor Ondernemers) en Tony Regan van doe-het-zelf winkel Grottendieck Bezuidenhout).

Vlak voor corona nam Regan Grottendieck Bezuidenhout over en startte Van Nederveen met sparren. “We helpen een flink aantal ondernemers door met elkaar te sparren. Sparren is een bekende term uit het boksen”, vertelt Van Nederveen. Hij koppelt ervaren ondernemers aan ondernemers met een hulpvraag. Van Nederveen is zelf sparringpartner van Regan, die een bouwmarkt bestiert in de Haagse wijk Bezuidenhout. “Ik zocht iets, maar ik wist niet wat ik zocht”, zegt Regan, die door zijn echtgenote werd gewezen op een krantenartikel over sparren.

Sparren zorgt voor meer richting

Via sparringpartners, internet en het eigen netwerk komen ondernemers bij Sparren voor Ondernemers terecht. Er wordt na een gesprek bepaald welke sparringpartner gekoppeld kan worden aan de ondernemer. Als het klikt wordt er om de vier tot zes weken een afspraak gemaakt om te sparren over allerlei onderwerpen waar de ondernemer in kwestie mee worstelt. “We brengen gezond verstand en ervaring mee”, zegt Van Nederveen. Hij en Regan werken nu een jaar samen. “Het geeft een gevoel van steun en zorgt ervoor dat ik meer durf als ondernemer. Sparren zorgt voor meer richting”, vertelt Regan. Onderwerpen die aan bod komen tijdens sparringsessies zijn heel divers. Van persoonlijke vraagstukken tot omgaan met leveranciers.

Investering in jezelf en het bedrijf

Het inschakelen van een sparringpartner via Sparren voor Ondernemers kost vijfduizend euro voor een traject van een jaar. “Dat is veel geld, maar aan de andere kant krijgen wij terug van ondernemers dat dit het ruimschoots waard is”, legt Van Nederveen uit. “Na een jaar verlengt tachtig procent van de ondernemers het traject. Het gaat om investeren in jezelf en in je bedrijf.” Regans doel is om een toekomstgericht bedrijf neer te zetten. “Een gezond en goed bedrijf. Eerder keek ik niet verder dan een paar weken, nu richt ik mij ook op de lange termijn.”

Maatje voor ondernemers

Veel ondernemers staan er alleen voor en kunnen problemen niet bespreken met een partner of personeel. Zo ontstond het idee voor Sparren voor Ondernemers. Van Nederveen: “Voor ondernemers die te druk zijn, in zwaar weer komen of het niet voor elkaar krijgen om te groeien. Dan is het handig om een maatje te hebben. Die blijft op afstand en bestuurt niet mee.” Sparren is niet alleen goed voor ondernemers in zwaar weer, maar juist ook voor bedrijven waar het goed gaat, wijst Regan, die nog zeker een jaar doorgaat met zijn sparringpartner. “Het helpt echt. Je staat er als ondernemer niet alleen voor.” “De motor is dat je plezier met elkaar moet hebben”, vult Van Nederveen aan.

Dit artikel is doorgeplaatst vanuit onl.nl.

Gun jij jezelf een sparringpartner?

Plan een kennismakingsgesprek en ontdek hoe een sparringpartner jou kan ondersteunen. Een sparringpartner biedt ondersteuning bij het navigeren door zakelijke uitdagingen en het verbeteren van strategieën.

Lees hier meer over wat Sparren voor Ondernemers voor jou kan betekenen.