Rob: “Mijn nieuwe business door sparren in snel tempo op de rails”

Een onverwachte wending

Rob Schwarz werd per toeval geconfronteerd met een unieke kans: het overnemen van een busjesbedrijf. ‘Het leek me wel leuk om ‘erbij’ te doen. Dat bleek iets te rooskleurig gedacht’, lacht Rob. ‘Mijn nieuwe bedrijf eist nu al ruim een jaar fulltime al mijn tijd op.’ Rob vindt het erg leuk en tegelijkertijd zijn het veel ballen die hij in de lucht moet houden. Om alles na de bedrijfsovername snel en goed op te zetten, is Rob gaan sparren.

Van creatieve bedrijven naar busverhuur

Rob richtte in het verleden al 2 succesvolle bedrijven op. ‘Ik rolde per toeval in het ondernemerschap. Mijn creativiteit is één van mijn krachten. Ik zie kansen en pak ze’, vertelt Rob. Zo haalde Rob de allereerste Escape Room naar Nederland, dat een bekend fenomeen werd.

Eind 2018 gooit hij het roer om en neemt –  na een fase waarbij het ‘ondernemen’ minder centraal stond –  in 2020 het busjesbedrijf Buster Rent over. ‘De keuze voor dit type bedrijf ligt minder voor de hand wanneer je kijkt naar het creatieve karakter, maar ik zie juist volop mogelijkheden hoe ik van Buster Rent een onderscheidend concept kan maken’, vertelt Rob. ‘Om eerlijk te zijn begon de overname van het bedrijf een beetje lacherig. Ik huurde daar een busje en van het één kwam het ander.’

Het Sparren voor Ondernemers werd ingeschakeld om het onderhandelingsproces te begeleiden en zo werd de connectie met het Sparren voor Ondernemers gelegd.

Direct focus aanbrengen

‘Met sparren wil ik het bedrijf in deze beginfase snel op de rails krijgen door focus aan te brengen waar ik naartoe wil en hoe ik dit ga doen. Ik wil kijken hoe ik Buster Rent een creatieve draai kan geven en gestructureerd kan uitbouwen’, vertel Rob. Begin 2021 komt Rob daarom in contact met sparringspartner Rob Langezaal.

‘Er is veel winst te behalen in deze conservatieve sector’, vervolgt Rob. ‘En waarom zou je het als ondernemer allemaal alleen willen of moeten doen? Hulp is echt belangrijk. Schroom dus niet om andermans expertise in te schakelen of ernaar te vragen. Ik ben al lange tijd ondernemer, maar ook ik heb een hele hoop te leren.’

Rob en sparringspartner Rob hebben een paar sessies gehad. ‘Het bevalt me goed. Hij zorgt dat we continu tot de kern komen. Wat wil ik nu echt? Samen met Rob heb ik 2 kernsporen voor het bedrijf geselecteerd en na elke sessie volgen kernacties die ik ga ondernemen. Ik werk aan concrete doelen en samen met Rob kan ik continu bijschaven waar nodig. Rob is een slimme man, hij prikkelt mij, houdt me scherp en er is een leuke klik. Het heen en weer schuiven van ideeën werkt erg goed tussen ons. Daarmee kom ik steeds een stap verder met wat ik voor Buster Rent voor ogen zie.’

Gun jij jezelf een sparringpartner?

Plan een kennismakingsgesprek en ontdek hoe een sparringpartner jou kan ondersteunen. Een sparringpartner biedt ondersteuning bij het navigeren door zakelijke uitdagingen en het verbeteren van strategieën.

Lees hier meer over wat Sparren voor Ondernemers voor jou kan betekenen.