Walter: “Hij luistert naar mij. En ik reageer op wat hij zegt en ervaar dat hij het beste wil voor mij.”

Waarom ben je begonnen met sparren?

‘Ik heb mijn leven ingericht op een manier die ik heel prettig vind. Deels in Spanje, deels in Nederland. Tijd voor mijn grote hobby kitesurfen en het runnen van 10 Phonehouse winkels. Ik heb het best goed. En, zonder arrogantie, dat heb ik op eigen kracht gedaan. Maar het blijven winkels en dat is nu tijdens corona best pittig. Daardoor gaat op dit moment veel aandacht weer naar de winkels. Ik was zeker niet op zoek naar een adviseur, want ik weet heel goed hoe ik dat moet aanpakken. En toen kwam vlak voor corona het bericht van Bert van Dam. Hij stelde voor om eens te sparren. Eerst via Skype en later ook een afspraak in Spanje zijn wij nu 3 afspraken verder.’

Wat zijn je ervaringen tot nu toe?

‘Bert brengt veel ervaring mee in ondernemerschap. Heeft enorm veel mensenkennis. Hij luistert naar mij. En ik reageer op wat hij zegt. En ervaar dat hij het beste wil voor mij. Hij legt iets voor dat goed is voor mij. Hij verwacht geen resultaat. Als ik dit in één woord moet samenvatten dan is dat magie.

Doordat Bert zakelijk inzicht en gevoel voor persoonlijke ontwikkeling combineert  en onafhankelijk is, dus geen belangen heeft, helpt hij mij te denken op een heel hoog niveau. Ik vertrouw op mijzelf. Ik kan goed zaken doen. Maar door Bert zijn bijdrage in onze gesprekken kom ik op een niveau dat mijn dagelijkse leven overstijgt. En daardoor kan ik over mijn toekomst nadenken zonder dat ik mijn aandacht verlies op de zaken waar mijn aandacht volop naartoe moet in deze tijd. Hij trekt mij over de periode die ik zelf kan overzien heen. Met Bert ga ik nog zeker een aantal gesprekken voeren. Het gekke is dat ik dacht dat een jaar lang was. Met sparren zijn er geen deadlines alleen momenten die je vervolgens opneemt en verder ontwikkelt.’

Ken je ondernemers voor wie dit ook nuttig kan zijn?

‘Er zijn er wel een aantal die in dezelfde fase verkeren als ik. En ook zij doen het allemaal zelf. Ik gun hen allemaal een Sparringpartner zoals Bert die ervoor zorgt dat je ook zelf op dit hogere niveau kunt komen zodat je aangevuld met de ervaring en kennis en de liefde voor het ondernemen, noem het wijsheid van de sparringpartner, jezelf kunt overtreffen.’

Gun jij jezelf een sparringpartner?

Plan een kennismakingsgesprek en ontdek hoe een sparringpartner jou kan ondersteunen. Een sparringpartner biedt ondersteuning bij het navigeren door zakelijke uitdagingen en het verbeteren van strategieën.

Lees hier meer over wat Sparren voor Ondernemers voor jou kan betekenen.