Kevin: “Ik kan me nu veel meer bezighouden met ondernemen”

Een nieuwe koers

Kevin Bond stond aan het hoofd van wat oorspronkelijk een afwerkbedrijf was, maar inmiddels een specialist is in akoestische plafonds met een patent. De zaken gaan goed, maar Kevin loopt vast. De gesprekken met zijn Sparren voor Ondernemers-sparringpartner Eric-Jan leiden tot een grote ommezwaai.

“Op een gegeven moment kwam de vraag: waar zijn we nu eigenlijk mee bezig?” vertelt Kevin. “Het afwerkbedrijf groeide door, organisatorisch zou het alleen maar groter worden, maar ik liep tegen een muur aan.”

Gouden greep

Kevin moet keuzes maken, maar wordt daarin te veel geleid door het bedrijf. “Alles was gebaseerd op dwang van het bedrijf. Het verslechterde op een gegeven moment zelfs mijn relatie. Ik wilde meer tijd voor mezelf en ik wilde leren hoe ik veel meer bedrijf kon worden dan iemand die continu op de dagelijkse gang van zaken zit.”

Tijdens het lezen van relevante boeken en zelfstudie valt zijn oog op een advertentie van het Sparren voor Ondernemers in een tijdschrift. Met de hoop op wellicht wat advies én de gedachte dat niet geschoten sowieso mis is, pakt Kevin de telefoon. Een gouden greep, zo blijkt.

Dankbaar duwtje

Zijn sparringpartner Eric-Jan Doorenbosch geeft hem méér dan enkel advies, vertelt Kevin. “Hij zette mij aan het denken door de juiste vragen te stellen. Hij geeft mij telkens een duwtje zonder dat hij de richting bepaalt.”

Kevin en Eric-Jan zien elkaar gemiddeld eens per twee maanden. “Ik kan hem altijd bellen”, vertelt Kevin. “Eigenlijk werkt het zo dat ik opschrijf waar ik tegenaanloop en dat eens in de paar weken ventileer naar Eric-Jan. Dit werkt heel effectief voor mij, want ik kan op deze manier veel gedachten die mij loslaten en mij bezighouden met wat er toe doet.”

Evolutie

Het sparren leidt tot een verandering in de manier waarop Kevin onderneemt. “Het grootste verschil is ook dat ik als ik nu een bedrijfsplan maak, ik daarin ook de beperkingen laat zien. Zonder sparringpartner was ik in hetzelfde patroon was doorgegaan. Je herkent dat aan de tijd die voorbij vliegt. Door mijn sparringpartner ben ik een evolutie in gegaan. Een hele nieuwe dynamiek die mij vrijheid geeft en ik kan mij veel meer bezighouden met ondernemen. Er is ruimte voor nieuwe creativiteit. En dat legt mij geen windeieren.”

Naast zakelijke veranderingen is Kevin ook meer over zichzelf te weten gekomen. “Ik ben erachter gekomen dat ik heel perfectionistisch ben en het heel goed is om dat ook wel eens los te laten. Ik ben minder geobsedeerd door het bedrijf, en weet dat er meer is dan alleen maar dat.”

Gezellig(er) thuis

Een mooi inzicht, dat meer impact heeft dan alleen op Kevin. “Vooral thuis merken ze dat ook. Ik draag minder lasten met mij mee en ik schijn daardoor meer aanwezig te zijn”, vertelt Kevin met een glimlach.

Hij besluit met een (voor hem sowieso) gouden tip: “Mijn advies is dan ook: wees niet bang om hulp te vragen. Twee weten meer dan één. Ik ervaar Eric-Jan inmiddels als een zakelijke vriend bij wie ik terecht kan over van alles, maar het hoeft niet.”

Gun jij jezelf een sparringpartner?

Plan een kennismakingsgesprek en ontdek hoe een sparringpartner jou kan ondersteunen. Een sparringpartner biedt ondersteuning bij het navigeren door zakelijke uitdagingen en het verbeteren van strategieën.

Lees hier meer over wat Sparren voor Ondernemers voor jou kan betekenen.